هدايت سرمايه‌ها و تسهيلات به سمت توليد

تاریخ انتشار : 1405/02/08

دنياي‌اقتصاد: وزير صمت با تاکيد بر اينکه بايد سرمايه‌ها و تسهيلات به سمت توليد هدايت شود، گفت: واحدهاي توليدي و صنعتي نيازمند نقدينگي هستند تا بتوانند خط‌هاي توليد را احيا و استمرار بخشند.

به گزارش «ايرنا» از وزارت صمت، سيدمحمد اتابک در نشست با اعضاي کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي اظهار کرد: اولويت اين وزارتخانه حمايت از واحدهاي کوچک و متوسط است و اين واحدها موتور محرک اشتغال کشور هستند. او با اشاره به بسته ۷۰۰همتي براي حمايت از صنايع، بيان کرد: اولويت‌بندي صنايع بر اساس ضرورت‌هاي ملي انجام شده است و هدايت اعتبارات نيز بر همين مبنا صورت مي‌گيرد. وزير صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: اين تسهيلات بايد صرف چرخش چرخ توليد شود؛ از اين رو تغيير رويکرد در مديريت نقدينگي‌ها و توزيع اعتبارات بايد مورد توجه قرار گيرد تا بخش صنعت بتواند مواد اوليه توليد را تامين کند. او با بيان اينکه بدون تزريق نقدينگي کلان و حل ريشه‌اي مشکلات بخش صنعت، واحدهاي توليدي با مشکل مواجه خواهند شد، تصريح کرد: در همين زمينه نيازمند همکاري مجلس شوراي اسلامي و نهادهاي مربوطه از جمله بانک مرکزي هستيم. اتابک بر تسهيل در ترخيص کالاها تاکيد کرد و يادآور شد: مطالبات بخش خصوصي در کميته اقتصادي بانک مرکزي پيگيري مي‌کنيم تا با رفع موانع تسريع در ترخيص انجام شود.

احياي صنايع دريايي با محوريت ايدرو

اتابک با اشاره به احياي حمل‌ونقل دريايي توسط سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايدرو) گفت: سرمايه‌گذاري‌ براي تعميرات و بازسازي کشتي‌هاي اقيانوس‌پيما و شناورهاي دريايي حياتي هستند، بايد با تزريق اعتبارات ويژه به صندوق توسعه صنايع دريايي و محوريت ايدرو، اين زيرساخت‌ها احيا شود. وزير صنعت، معدن و تجارت از تامين ورق‌هاي فولادي توسط مجموعه فولاد مبارکه خبر داد و گفت: اين مجموعه متولي تامين ورق‌هاي فولادي شرکت‌هاي پايين‌دستي و وابسته از طريق واردات با قيمت مصوب سازمان حمايت مصرف‌کنندگان و توليدکنندگان است.  صدور اين مجوز به فولاد مبارکه، حمايت از توليد و حفظ اشتغال در صنايع وابسته است. البته در کنار واردات، رويکرد افزايش ظرفيت توليد فولاد را نيز در کشور پيگيري مي‌کنيم. او به تلاش‌هاي انجام‌شده از سوي وزارت صمت براي تنظيم بازار در شرايط جنگي اشاره کرد و ادامه داد: وضعيت کالاها در بازار و کنترل قيمت‌ها به‌صورت مستمر در هفته با حضور معاونان و مشارکت اتاق‌هاي اصناف و بازرگاني بررسي مي‌شود. اتابک همچنين ابراز اميدواري کرد که با مديريت جهادي و هماهنگي و همکاري جدي بين نهادها و تعامل با بخش خصوصي آرامش همچنان در بازار استمرار پيدا کند.